Aker Solutions AKSO er opp 3,4 prosent til 90,15 kroner, etter at selskapet meldte om en EPC-kontrakt (ingeniørarbeider, innkjøp og konstruksjon) for bygging av stålunderstellet og en bro-støtte på Ekofisk fra ConocoPhilips Skandinavia.

- Vi ønsker ikke å presisere kontraktsverdien, men man får en viss indikasjon på verdien hvis man sammenligner med verdien på Gudrun-jacketen, sier kommunikasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i selskapet til TDN Finans.

Aker Solutions oppga en verdi på rundt 420 millioner kroner for EPC- kontrakten for stålunderstellet til Gudrun, mens Statoil oppgir verdien til henholdsvis rundt 450 og rundt 500 millioner kroner i sine norske og engelske meldinger.

Analytiker Lars Daniel Westby i DNB Nor Markets anslår en verdi på over 430 millioner kroner, ifølge TDN Finans.

Westby venter flere jacket-kontrakter på kort sikt. Han har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 105 kroner pr aksje.

Aker Solutions-aksjen AKSO er omsatt for 154 millioner kroner.

Les også: Aker Solutions får understellet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.