Finansavisen har gått gjennom kursutviklingen av de 42 oljeserviceselskapene som inngår i energiindeksen på Oslo Børs. 24 av dem har hatt et kursfall på over 90 prosent siden toppen.

Flere analytikere avisen har snakket med peker på oljeprisfall og overkapasitet som årsaker til problemene. De forventer fortsatt tunge tider for oljeserviceselskapene, men ser også muligheter i bransjen.

Kule eller konkurs?

– Mange skal gjennom restruktureringer, og noen vil gå konkurs. Samtidig er det nok også her aksjevinneren på fem års sikt befinner seg, sier forvalter i Storebrand Kapitalforvaltning, Hans Thrane Nielsen.

John Olaisen, analytiker i ABG Sundal Collier, svarer følgende på om han tør å investere i noen av selskapene som har falt med mer enn 90 prosent.

– Det er helt sikkert noen av dem som vil gå som en kule, mens mange vil gå konkurs. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Flere oppsigelser i oljeservice


- Det blir vel gravøl i dag

Dolphin er død, men vil ikke ligge ned dnPlus

 
- Det ser ikke spesielt lyst ut

Hold deg oppdatert på DN Investor