Norwegian Air Shuttle kan ta levering av de nye flyene uten at de nødvendigvis må hente inn ny egenkapital, mener analytikere TDN Finans har snakket med onsdag.

- Flyene er hovedsakelig finansiert gjennom eksportkreditter. Videre venter vi at Norwegian vil ha positiv kontantstrøm frem til 2016 og bygge opp egenkapitalen, sier Hans Erik Jacobsen i Swedbank First Securities til TDN Finans.

Analytiker Kenneth Sivertsen i Arctic Securities sier at han ikke kan utelukke en emisjon, men at det trolig ikke kommer umiddelbart.

- En kan aldri utelukke noe. Det ligger uansett litt frem i tid. La oss si at de begynner å betale forskudd på flyene som skal leveres i 2016 fra 2014, sier Sivertsen til TDN Finans.

Han mener at selskapet kan komme til å endre strukturen, noe de har luftet tanker om tidligere.

- Bestillingen kan føre til en ny struktur i Norwegian. Som vi har spekulert i tidligere kan det bli en modell lik det John Fredriksen har gjort med Ship Finance som eier skipene og leier dem ut til driftselskapene, sier Sivertsen.

Norwegian holder pressekonferanse klokken 10. DN.no er på plass og gir deg en fyldig dekning av flyselskapets enorme flykjøp.

HISTORIEN OM NORWEGIAN: - Jeg kom baklengs inn i denne businessen her (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.