- Hvis Høyre og Frp hadde akseptert å innføre eiendomsskatt, hadde de fint greid å fjerne formuesskatten på fire år. På denne måten kunne man hentet inn de om lag 15 milliardene man trenger for å kompensere for bortfallet av formuesskatten, sier Ravnaas til Aftenposten.

Flere økonomer avisen har snakket med, mener det ville være lurt å øke beskatningen av eiendom.

Ravnaas ser for seg innføring av en generell eiendomsskatt med høyt bunnfradrag, uten kommunal valgfrihet, som skal gjelde alle typer eiendom.

Hans Henrik Scheel leder det regjeringsoppnevnte Scheel-utvalget, som i oktober skal legge fram sine anbefalinger om selskapsskatten. Der kan vurderinger av formues- og boligskatt bli omtalt, selv om det ikke ligger i kjernen av utvalgets mandat.

- Jeg vil ikke ha noen formening av om formuesskatten bør reduseres. Men uavhengig av det spørsmålet er det gode grunner til å legge mer vekt på skattegrunnlag som er robuste, som ikke lett kan flyttes ut av landet. I så måte peker eiendom seg ut, sier Scheel, som er administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå.

Ifølge ham har Norge lav eiendomsskatt i internasjonal målestokk, selv om vi generelt har et høyt skattenivå.

Les også på DN.no i dag:
Bekrefter miljøskader ved OL-anleggene
Beskylder SAS for flykapring
Stipend, lån og evig kjærlighet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.