Innstillingen fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité ble klar tirsdag. Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet vil fremme mistillitsforslag mot Anundsen, men får altså ikke med seg Kristelig Folkeparti og Venstre. Sammen med Miljøpartiet De Grønne vil de to sentrumspartiene i stedet at Stortinget skal gi uttrykk for sterk kritikk av statsråden, et såkalt daddelforslag.

Høyre og Fremskrittspartiet støtter verken mistillit eller kritikk av Anundsen.

Ifølge saksordfører Bård Vegar Solhjell (SV) stiller KrF, V og MDG seg bak så godt som all kritikken som kommer fram i innstillingen..

- Det er ingen diskusjoner om det saklige innholdet. Jeg synes det er vanskelig å forstå at det ikke skal få større konsekvenser. Men det er hensynet til regjeringssamarbeidet som går foran, sier han til NTB.

Når kontrollkomiteens innstilling skal behandles i plenum, vil mistillitsforslaget falle. Ap, SV og Sp kan da subsidiært stemme for eller mot KrF, V og MDGs forslag om sterk kritikk av Anundsen. Solhjell sier SV ikke har tatt stilling til hvordan de vil stemme subsidiært.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.