Under tittelen «A victory for the Rule of Law» – en seier for rettssikkerheten, støttet New York Times på lederplass dommer Sekulic, og avgjørelsen som ga Anders Behring Breivik delvis medhold i saken mot staten.

– Denne seieren hans, uansett hvor sjokkerende den er, er også en seier for rettsstaten, skriver avisen. Videre heter det at Breivik satte den grunnleggende forestillingene om menneskerettigheter og rettssikkerhet på en ekstrem prøve.

– Rettigheter er ikke fordelt etter atferd eller moral; de er og må være universelle. Den norske domstolen demonstrerte at de ikke ville gi etter, konkluderer redaktørstyret i New York Times.

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken i Norge.

 

Les også: Skatteetaten advarer mot ID-svindelforsøk

– Markedet blir hele tiden bedre

Seerne rømmer «Senkveld»

 

Se DNtv: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert: