Anders Borg har fått jobb som rådgiver i Citigroup. han får ansvar for å gi råd til bankens kunder i Europa og Midt-Østen, med et særlig ansvar for offentlig sektor og Norden. Han skal også sitte i bankens nordiske rådgivende styre.

- Jeg er beæret over å bli rådgiver for verdens mest globale bank, sier Borg i en pressemelding fra Citi tirsdag morgen. 

Respektert og utradisjonell

I årene 2006 til 2014 var Borg blant de mest profilerte finansministrene i EU, også fordi han styrte økonomien i ett av få EU-land som hadde en god økonomisk utvikling i perioden.

Borg, med den karakteristiske lille hestehalen, var både respektert og populær på tvers av partgrensene. Selv om både håret og makten til slutt forsvant med kort tids mellomrom.

Etter valgnederlaget ifjor høst forlot Borg politikken, og har siden ledet finanssystem-initiativet i World Economic Forum.

Populære Borg ble også utropt av flere økonomer og økonomitidsskrifter som «Europas beste finansminister».

- Unik posisjon

Citi er meget fornøyd med sin nye rådgiver:

- Vi er henrykt over at Anders blir en del av Citi. Han er unikt posisjonert i den globale politiske og finansielle arenaen, og kan gi råd til våre kunder som gjør forretninger verden over. Med denne ansettelsen understerker Citi sitt engasjement i Norden, sier Eirik Winter, styreleder for Norden og sjef for nordiske grenen av Citis investeringsbankvirksomhet, i pressemeldingen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.