Nylig løftet Google sløret av neste generasjon av Android, verdens største økosystem for smarttelefoner. Android 5 - med kallenavnet «Lollipop» - har ingen offisiell lanseringsdato, men man regner med de første telefonene får oppdateringen 3. november, samme dag som Google lanserer telefonen Nexus 6 og nettbrettet Nexus 9.

I motsetning til Apples oppdateringer som ankommer alle brukere samtidig er det opp til hver enkelt mobilprodusent å avgjøre om og når en Android-telefon skal oppdateres. Når Google slipper nye versjoner må produsentene gjøre tilpasninger og teste de nye versjonene til hver enkelt modell før oppdateringen kan sendes ut til brukerne.

Her er en liste fra Business Insider og Techradar over hvilke telefoner som får Android 5, og når.

Samsung

Samsung har ingen offisielle uttalelser om når de skal oppdatere sine telefoner. Rykter vil ha det til at Galaxy S5 blir oppdatert i løpet av desember. På Twitter har Samsung også antydet at nylanserte Note 4 vil får Android 5.

Hvilke andre modeller som får Android 5 er det ikke sagt noe om, men det er sannsynlig at Galaxy Alpha, Note 3, Galaxy S4 og Galaxy S3 er blant de som blir oppdatert i tillegg til de nyeste nettbrettene.

Sony

Sony sier de vil oppdatere alle Xperia Z-telefoner med Android 5. Xperia Z3 og Z2 er først ute rett etter nyttår, mens de andre modellene kommer noe senere.

Google

Google Nexus 4 og Nexus 5 vil får oppdateringen raskt etter lansering, antakelig 3. november.

HTC

HTC vil rulle ut Android 5 til toppmodellene HTC One M8 og M7 innen 90 dager etter lansering av Android 5. Andre modeller i One-serien kommer etter. HTC sier de også vurderer å oppdatere «utvalgte modeller» i tillegg.

LG Electronics

LG har ingen offisielle uttalelser om Android 5 ennå, men rykter peker mot at toppmodellene G3 og G2 vil få oppdateringen rundt årsskiftet.

Oppdatert: LG bekrefter til DN.no at G3 får Lollipop i løpet av året og at G2 vil få oppdateringen på et senere tidspunkt.

Motorola

Motorola oppdaterer modellene Moto X, Moto G, Moto E, Droid Ultra, Droid Maxx og Droid Mini. De har imidlertid ikke sagt noe om når oppdateringene kommer.

Les også:
Vil kutte elavgift for å få gigant-servere til Norge
Aldri sett en mobiltelefon før i dag
Nå forsvinner «Nokia»