Angel Challenge ble for første gang arrangert i Oslo i høst, og i korte trekk er det et program som kobler sammen oppstartsbedrifter og potensielle engleinvestorer

Det velges ut 20 oppstartsbedrifter som går gjennom ulike programmer. Disse siles ned til fem, som kjemper om pengene rundt 25 investorer har puttet i en felles pott.

I forrige uke endte to intensive dager med pitchekonkurranser og workshops på Startup Lab i Oslo med at disse fem selskapene satt igjen: Style Advice, vidFlow, Technium, Dropracks og weClean.

- Vi hadde 20 utrolig sterke pitcher og presentasjoner, og det var generelt sett en følelse av at det var høy kvalitet på samtlige selskaper. Dette er gledelig å se og viser tydelig at kvaliteten på startupene i Norge er på vei opp, sier daglig leder Knut Wien i Angel Challenge.

Les også: Starter investorskole i tre nye byer

Fem i finalen

DN har tidligere skrevet flere saker om selskapene som er med i runden.

StyleAdvice-gründer Jonas Tesfu skapte i slutten av februar stor debatt for sitt utspill om store norske selskapers manglende gründerhjelp.

WeClean-gründer Kim Haagensen startet vaskeselskap uten ansatte, leier ut rom på Airbnb.

I tillegg har han blitt avskiltet som en følge av at han var sjåfør på tjenesten UberPop.

Dropracks har vært en del av DNs pitchekonkurranse (saken fortsetter under videoen).

De lager takboksen som kommer ned til deg
Har du stått i døråpningen på bilen og kavet for å få skiene opp i takboksen? Nå har selskapet Dropracks søkt om patent på oppfinnelsen som kan gjøre akkurat dette enklere for deg. Møt dem i DNs pitchekonkurranse denne uken.
01:09
Publisert:

Musikkvideotjenesten vidFlow er også et kjent selskap fra oppstartsmiljøet i Oslo. Gründerne har nylig åpnet kontor i London for å komme nærmere de internasjonale plateselskapene.

– Angel Challenge blir en spennende plattform å være del av, og vi ser først og fremst frem mot lærerike workshops i fellesskap med kunnskapsrike mennesker og noen av landets beste startups. Vi håper på at kunnskapen vi tilegner oss kan bidra til å effektivisere vår nylige etablering i Storbritannia, og at et styrket kontaktnettverk kan ha en høy verdi for vår utrulling av nye vidFlow, skriver gründer og daglig leder Nassir Achour i en epost til DN.

70 engleinvestorer

Wien og styreleder Thomas Berglund har klart å knytte til seg totalt rundt 70 investorer på de tre programmene som enten er ferdige eller i gang. Parallellt med konkurransen i Oslo, starter de i neste uke et lignende program i Bergen. Der er snart 20 investorer med på laget.

Betegnelsen engleinvestor brukes om personer som investerer i oppstartsbedrifter som fremdeles er i en tidlig fase.

- Vi hadde rundt 60 søknader fra oppstartsbedrifter i Bergen, der Innovasjon Norge og DNB har vært veldig på. Vi ruller ut i Bergen i neste uke, sier Wien.

Flere millioninvesteringer

I høst var det oppstartsbedriften Socius som stakk av med 1,3 millioner i investorkapital.

I ettertid skaffet også finalist Vio Media seg en millioninvestering, blant annet via investorer som deltok i det første Angel Challenge-programmet.

Det samme gjorde gründerne i Hubro, som fikk beskjeden om at flere av investorene var interesserte bare dager etter at de røk ut av Angel Challenge.

Flere av investorene i det første programmet gikk også senere inn med 500.000 kroner i Matkanalen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.