– Jeg tviler overhodet ikke på at Emmanuel Macron kommer til å bli en sterk president dersom han blir valgt, hvilken jeg håper han blir, sier Merkel til det tyske redaksjonsnettverket RND.

Tyske ledere har vært forsiktige med å ta stilling i det franske valget, vel vitende om at de er upopulære blant velgere på ytre høyre og venstre fløy.

Mange på venstresiden ser med avsky på det de ser på som tyskdrevet kuttpolitikk fra EU, noe Nasjonal front-leder Marine Le Pen prøver å utnytte frem mot siste og avgjørende runde i presidentvalget 7. mai.

Macron er i motsetning til Le Pen en varm tilhenger av EU, og Merkel forsøker å forklare at hennes støtte til ham ikke bør sees som forsøk på innblanding fra Berlin.

– Enhver europeisk leder representerer interessene til sitt eget land og dets folk, akkurat som en tysk statsminister. Det tysk-franske vennskapet er uunnværlig for begge land, men også for Den europeiske union, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.