47 prosent av de spurte mener nå at Merkel gjør en god jobb, mot 59 prosent for enn måned siden, viser målingen utført for TV-stasjonen ARD.

Merkels oppslutning har svingt kraftig det siste året, og bunnen ble nådd i februar da bare 46 prosent mente at hun gjorde en god jobb.

34 prosent av de spurte mener at Merkel gjør en god jobb i flyktningspørsmål, mot 42 prosent i april.

Tidligere i uken viste en meningsmåling at tyskere flest ikke mener Merkels liberale flyktningpolitikk har medansvar for de voldelige angrepene som har rammet landet.

13 mennesker er drept og mange er såret i fire ulike angrep i Tyskland i sommer, og den ytterliggående islamistgruppen IS hevdet å stå bak to av angrepene.

69 prosent av de spurte oppgir at de ikke anser Merkels liberale politikk som medansvarlig, viser en meningsmåling Forsa har utført for Stern.

28 prosent mener derimot at angrepene må sees i sammenheng med statsminister Angela Merkels liberale flyktningpolitikk, viser målingen.

Av dem som oppgir å stemme det høyrepopulistiske partiet AfD, svarer 78 prosent ja på spørsmålet om Merkels politikk har medansvar for terroren. Blant Merkels egne velgere i CDU, er det 16 prosent som mener det samme.

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.