Den tyske forbundskansleren Angela Merkel oppfordret onsdag til handelssamtaler mellom EU og en blokk ledet av Russland, skriver TDN Finans.

Avisen fremholder at dette vil være et virkemiddel for å opprettholde en dialog med den russiske presidenten Vladimir Putin, og for å motvirke kritikk om at Merkels politikk i Ukraina-konflikten er for tøff mot Russland.

Tyske tjenestemenn mener at forslaget vil kunne dempe spenningen dersom betingelsene i våpenhvileavtalen fra Minsk i september blir iverksatt.

Drøftinger mellom EU og Den eurasiske økonomiske union (EEU) vil ifølge avisen ikke kunne skje så lenge det pågår kamper i utbryterregionene i det østlige Ukraina.

-Vi er klare for samtaler mellom den eurasiske union og EU om handelssaker, sa Merkel i den tyske nasjonalforsamlingen onsdag.

Forbundskansleren luftet ideen om slike samtaler i et langvarig kveldsmøte med Putin under G20-toppmøtet i Brisbane i Australia, skriver FT.

Les også:
Britisk næringsminister vil stoppe Lunds lønnspakke
Bommet med tre milliarder
Oljeprisen stuper på signal om at Opec ikke kutter

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.