Tysklands forbundskansler Angela Merkel er kraftig presset. Hennes åpen-dør-politikk overfor flytkninger og migranter, møter stadig større protester både i eget parti, opposisjonen og i opinionen.

En fersk undersøkelse viste at 4 av 10 tyskere mener Merkel bør gå av.

Med utsikter til at minst like mange flyktninger og migranter vil søke seg til Europa i år som i fjor, ikke minst til Tyskland, gikk Merkel lørdag ut med følgende beskjed:

- Vi må fortelle folk at dette er et midlertidig opphold i Tyskland. At vi forventer at så snart det er fred igjen i Syria, så snart IS har blitt nedkjempet i Irak, at dere drar tilbake til deres eget land med den kunnskapen dere har tilegnet dere, sa Merkel under et regionalt møte i sitt eget parti, CDU, melder Reuters.

Partileder i CDUs søsterparti CSU, Horst Seehofer, truer med å ta rettslige skritt mot regjeringen dersom det ikke treffes effektive tiltak for å bremse strømmen av asylsøkere til landet.

Les også:

Innvandringskritisk parti tredje størst i Tyskland  

Velgerkollaps for Socialdemokraterna  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.