Det ble ingen god start på året for Eltek-sjef Morten Angelil og hans nære medarbeider Lars Jervan.

I begynnelsen av februar ble begge varetektsfenglset for fire uker etter siktelse om misbruk av innsideinformasjon og skattesvik. Senere ble siktelsen utvidet til å gjelde hvitvasking og de to fikk forlenget varetektsperioden med fire nye uker.

Les: Dobbel smekk for Angelil

Torsdag er det åtte uker siden pågripelsen, og Økokrim har ingen planer om la de to sitte lenger i varetekt.

- Jeg kommer neppe til å begjære forlenget varektekt. Det innebærer at Angelil og Jervan kommer ut, sier førstestatsadvokat Thomas Skjelbred i Økokrim til Dagensit.no.

Sittet lengst i varetekt
Ingen som er siktet for innsidehandel i Norge har noen gang blitt sittende i varetekt så lenge som Angelil og Jervan.

-I innsidesaker er det ikke brukt så mye varetekt tidligere, sier førstestatsadvokaten.
Han mener likevel at det ikke er noe ekstraordinært i at det brukes så lang varetektsperiode når det er mistanke om verdipapirkriminalitet.

- Varetekttsfengsling er et tvangsmiddel som benyttes når det er fare for bevisforspillelse under en etterforskning, og nå er det ikke grunnlag for å holde Angelil og Jervan lenger, sier han.

Etterforskning av saken vil nå fortsette. Skjelbred vil ikke uttale seg om hvordan det skal gjennomføres, men sier at Eltek-toppene fortsatt er siktet.

- Vår oppgave er å avdekke om og i hvilken grad det har skjedd en eller flere straffbare handlinger. På bakgrunn av etterforskningen får vi svar på dette. Med det for øye fatter vi en beslutning, for eksempel en tiltale eller henleggelse, sier Skjelbred.

Han sier det kan ta lang tid før det kommer noen konklusjon i denne saken.