En eksplosjon har rammet Brussel lufthavn Zaventem tirsdag morgen, og det meldes om nye angrep mot t-banestasjoner i byen.

Ifølge Jens Stoltenbergs rådgiver Randi Ness er Natos generalsekretær og hans norske stab i trygghet på kontoret i alliansens hovedkvarter.

Det er gitt beskjed til alle ansatte der om ikke å dra til flyplassen for eventuelle planlagte reiser.

Stoltenberg kaller bombeangrepene for et feigt angrep senere tirsdag.

– Jeg er svært opprørt etter å ha hørt hva som skjedde i Brussel i dag tidlig. Mine tanker er med dem som har mistet sine kjære, alle pårørende og det belgiske folk, sier generalsekretær Jens Stoltenberg i en pressemelding til NTB.

Stoltenberg og hans stab er i trygghet i alliansens hovedkvarter i Brussel. De har besluttet å øke sikkerheten på hovedkvarteret, og følger situasjonen videre nøye.

– Dette er et feigt angrep. Det er et angrep på våre verdier og vårt åpne samfunn. Terrorisme vil ikke klare å ødelegge demokratiet og ta fra oss vår frihet, sier Stoltenberg. 

 

Les alt om saken:

Terrorsiktet planla nye angrep

Belgiske myndigheter: 30 personer er bekreftet døde, 222 personer er såret

Eksplosjon på flyplassen i Brussel

Belgia hever trusselnivået til høyeste nivå  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.