Lørdag ettermiddag opplyser Belgias føderale påtalemyndighet at en mann som navngis som Fayçal C., er siktet.

Ifølge belgiske medier er førstnevntes fulle navn Fayçal Cheffou. Le Soirs kilder bekreftet tidligere lørdag at Cheffou, som ble pågrepet i Brussel torsdag, er mannen med hatt og lys jakke som ble observert med to av selvmordsbomberne like før angrepet på Brussel lufthavn.

DNA-prøve

Det har ikke påtalemyndigheten bekreftet, men kringkasteren RTDF melder at politiet venter på DNA-analyser for å avklare hvorvidt Cheffou er mannen på overvåkingsbildene fra flyplassen.

Andremann, Aboubakar A., er siktet for deltakelse i en terrorgruppes aktiviteter, men det er uklart hva slags forbindelse han eventuelt har til terroren i Belgia tirsdag.

Påtalemyndigheten opplyser i en pressemelding lørdag at det ikke ble funnet noen våpen eller eksplosiver under ransakingen av boligen til Fayçal C., skriver DPA.

– Journalist

Cheffou var blant flere personer som ble pågrepet i Brussel torsdag. Han er ifølge belgiske medier frilansjournalist og skal ha vært i politiets søkelys i flere måneder, uvisst av hvilken grunn.

Lørdag bekrefter kilder i politiet overfor Le Soir at mannen ble identifisert av drosjesjåføren som kjørte tre menn og deres tunge kofferter til flyplassen før angrepet tirsdag.

Koffertbomber

Det antas at to av dem, navngitt som Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui, utløste hver sin koffertbombe i avgangshallen på Zaventem tirsdag morgen.

En bombe som ikke ble detonert på flyplassen, ble uskadeliggjort. Politiet etterlyste en mann med lys jakke og hatt som satte igjen en stor bag på flyplassen og stakk fra stedet. Det er denne mannen som nå er pågrepet og navngitt som Fayçal Cheffou, ifølge Le Soir.

Mange pågrepet

Siden torsdag er totalt ni personer blitt pågrepet i Belgia og to i Tyskland. Aksjonene knyttes både til Brussel-bombene som kostet 31 menneskeliv, og terroraksjonen i Paris der 130 mennesker ble drept i november.

IS har tatt ansvar for angrepene, og tilsynelatende står det samme nettverket med utspring i Brussel bak begge terroraksjonene. (©NTB)

Les også:

Slik lykkes du med løpingen  

Hjelp, vi reiser på første klasse!

- Istedet for å være sjalu, burde det norske folk slå seg på brystet

Fått med deg denne?

Se #eggbot løse påskelabyrint
Bjørn Einar Bjartnes tar påskepyntingen til et nytt nivå.
00:15
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.