EU-ekspert og lobbyist Paal Frisvold er rystet over angrepene som tirsdag morgen rammer EU-hovedstaden Brussel.

Les også: Opptil 10 drept og 30 skadd etter eksplosjoner i Belgia

- I morges var jeg lettet over at jeg ikke var på flyplassen Zaventem. Men nå er det sprengt bomber i to metrostasjoner, inkludert Schuman. Da virker det som et bredt organisert angrep på EU, skriver Frisvold i en e-post til DN.

Telenettet i Brussel er nå helt eller delvis nede.

I tillegg til flyplassangrepet tirsdag morgen, er det meldt om en eksplosjon på metrostasjonen Maalbeek i sentrum av Brussel, like i nærheten av EU-bygningene. Eksplosjonen er bekreftet av ansatte på metroen, ifølge belgiske medier.

- Vi har sett folk komme opp av metroen full av støv og blod. Det er enormt mange ambulanser og brannfolk med røykdykkerutstyr. Det sies at flere er døde, skriver Frisvold. 

 

Flyktet fra møte

Rundt kl. 10.20 meldte internasjonale medier at 13 personer er drept i flyplassangrepet, mens 10 personer skal være døde etter angrep på metroen.

Les også: Stoltenberg trygg på kontoret

Frisvold forteller at han løp ut fra et møte i Europaparlamentet da han forstod at det kunne dreie seg om flere og koordinerte angrep.

- Nå er jeg ganske shaky og litt vel redd, skriver Frisvold.

- Myndighetene har vært for slappe

EU-kjenneren forteller at de fleste i Brussel inntil i dag nok har tatt terrorfaren med ro. Det har vært mye oppmerksomhet knyttet til området Molenbeek, som er blitt kalt et arnested for islamsk terror.

- Det er lett å sette på slike klistremerker. Mange andre steder i Europa er like ille. Men belgiske myndigheter har helt klart vært for slappe  - og ikke tatt situasjonen på alvor.

Les alt om saken:

Stoltenberg trygg på kontoret  

Terrorsiktet planla nye angrep

Opptil 10 drept og 30 skadd etter eksplosjoner i Belgia

Belgia hever trusselnivået til høyeste nivå

Belgiske myndigheter: 30 personer er bekreftet døde, 222 personer er såret

Eksplosjon på flyplassen i Brussel

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.