Til sammen 30 personer er bekreftet drept i angrepene i Brussel.

222 personer er såret, er de siste offisielle opplysningene fra Brussel.

Tidligere i dag ble det sagt at 14 personer ble drept under bombeeksplosjonene på flyplassen Zaventem og 81 personer ble såret.

På metrostasjonen Maelbeek ble 20 personer drept. 55 personer ble såret, hvorav 10 betegnes som alvorlig, melder Transportselskapet STIB i Brussel.

Tidligere meldte den belgiske avisen Het Nieuwsblad at 43 personer ble drept i angrepene, men dette ble aldri offisielt bekreftet.

Transportselskapet STIB opplyser at 15 personer ble drept i angrepet mot metroen i Brussel.

Like etter klokken 12 tirsdag bekrefter statsadvokat Frédéric van Leeuw at det til sammen var tre eksplosjoner som rammet Brussel tirsdag morgen. To av eksplosjonene skjedde i avgangshallen på flyplassen, mens den tredje var på metrostasjonen Maelbeek.

Belgiske myndigheter bekrefter at eksplosjonene på flyplassen var selvmordsangrep, melder Reuters.

To store eksplosjoner rammet Brussel lufthavn tirsdag morgen.

Eksplosjonen på metroen skjedde idet en T-bane kjørte inn til en plattform på stasjonen Maelbeek i rushtiden tirsdag morgen, rundt en time etter eksplosjonene på flyplassen.

 

Passasjerene ble evakuert i tunnelene. Bilder på Twitter, samt live-sendinger, viser at ambulanse og brannvesen er på plass på stasjonen Maelbeek. 

All offentlig transport i Brussel er nå stanset, og personer som befinner seg i den belgiske hovedstaden oppfordres til å holde seg i ro.

Kontakt DN: tips@dn.no

 

 

T-banelinjene er stengt, melder transportselskapet STIB på Twitter. Både sentralstasjonen og togstasjonen Schuman er evakuert, skriver avisa Le Soir.

Metrotasjonen Maalbeek ligger like ved siden av Thon Hotel EU, som ligger i det europeiske kvarteret i Brussel. Dette hotellet brukes nå som krisesenter for de de som er rammet av eksplosjonen på metroen. Det er til sammen syv Thon-hoteller i Brussel.

 

Som følge av eksplosjonene hever Belgia trusselnivået i landet til høyeste nivå. Belgias nasjonale sikkerhetsråd skal møtes senere tirsdag.

Setter inn krisestab

Utenriksdepartementet har satt krisestab i Oslo og ved ambassaden i Brussel, for å kartlegge om norske borgere er rammet av eksplosjonene, skriver NTB.

– Utenriksdepartementet har løpende kontakt med den norske ambassaden i Belgia for å kartlegge om nordmenn er rammet, opplyser pressevakt Astrid Sehl til NTB.

Ifølge henne jobber den norske ambassaden i Brussel med å få oversikt over situasjonen.

EU-ansatte og innebyggere blir bedt om å holde seg innendørs eller hjemme etter flere eksplosjoner i Belgias hovedstad tirsdag, skriver NTB.

 

DNtv: Kraftige eksplosjoner i Brussels metro

Metroen i Brussel rammet av eksplosjoner
Store området sperret av.
01:33
Publisert:
 

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.