Belgiske myndigheter bekrefter tirsdag formiddag at eksplosjonene på flyplassen var selvmorsangrep, melder Reuters.

Belgiske medier melder at det er funnet tre ubrukte selvmordsbelter på flyplassen i Brussel.

Offentlige belgiske medier opplyser om at flere er døde etter eksplosjonen.

En regjeringskilde sier til den belgiske kringkasteren VRT at det dreier seg om et angrep og at situasjonen er svært alvorlig.

Det ble avfyrt skudd og ropt på arabisk før de to eksplosjonene rammet flyplassen i Brussel, ifølge det belgiske nyhetsbyrået Belga, melder NTB.

Ifølge Reuters skjedde eksplosjonen ved innsjekkingsområdet, der blant annet American Airlines har sine skraker.

 

Eksplosjonen skjedde like før klokken 8. Det er flere skadde i avgangshallen, ifølge et vitne kringkasteren RTBF har snakket med.

– Hele huset ristet, det er røyk over alt og det lå mennesker på bakken inne i terminalen, sier Svenska Dagbladets Brussel-korrespondent Teresa Kuchler, som var på stedet.

Er du på flyplassen i Brussel? Kontakt DN: tips@dn.no


 

Det norske Utenriksdepartementet sier de jobber med å kartlegge situasjonen, men at det er for tidlig å gå ut med noe informasjon om saken ennå – hverken om nordmenn er involvert eller hvorvidt det regnes som et terrorangrep.

Flyplassen skal nå ha blitt stengt og Belgia har hevet terrorberedskapen til høyeste nivå.

Flere skal ha blitt skadd

Den britiske TV-kanalen Sky News har en live-reporter på flyplassen.

To skadede kvinner på flyplassen Zaventem etter eksplosjonen tirsdag. Foto: Ketevan Kardava/ Georgian Public Broadcaster via AP/NTB Scanpix
To skadede kvinner på flyplassen Zaventem etter eksplosjonen tirsdag. Foto: Ketevan Kardava/ Georgian Public Broadcaster via AP/NTB Scanpix (Foto: Ap)
 

Sky News' journalist Alex Rossi kunne rapportere om kaotiske tilstander.

– Jeg var i en taxfreebutikk da jeg hørte to veldig kraftige eksplosjoner. Vi kunne kjenne at hele bygningen ristet. Det var støv og røyk. Folk så omtåket og sjokkerte ut, sier han.

Det skal først ha vært en liten eksplosjon, og senere en større eksplosjon, ifølge SD-korrespondent Kuchler.

- Butikkene har stengt og vakter får alle ut av hallen. Mennesker løper. Alle er redde og folk gråter, sier Kuchler til SD.

Flere reisende skriver om hendelsen på Twitter. Ifølge meldingene blir avgangshallen evakuert.

Belgiske medier melder at mobilnettverket ved flyplassen er overbelastet, og at dette kan være en grunn til at man ikke får tak i dem man søker.

Ikke avklart om det er ulykke eller angrep

Norske Johan Tanberg, som er på flyplassen, sier til VG at de reisende har fått beskjed om en bombetrussel. Dette er imidlertid ikke bekreftet.

Det er foreløpig ikke sikkert om eksplosjonen skyldtes en ulykke eller et angrep, skriver De Redactie.

Morgenflyet fra Oslo til Brussel med Brussels Airlines er nå omdirigert til en annen flyplass. Flyet var fremdeles i luften mellom Oslo og Brussel  da eksplosjonen ble utløst. Flyet skulle etter planen lande i Brussel klokken 08.55, men ble i stedet omdirigert til den internasjonale flyplassen i nabobyen Antwerpen og har nå landet.

Nettjenesten Flightradar24 viser at alle fly blir omdirigert bort fra området. All togtransport til flyplassen er stanset.

Flyplassen hadde nær 23,5 millioner passasjerer ifjor og er dermed en av Europas største flyplasser og hovedflyplass i Belgia. Flyplassen har flyvninger til 226 destinasjoner verden rundt og 77 flyselskaper har ruter til og fra den.

Bilder fra Brussel lufthavn Zaventem viser svart røyk, knuste vinder og takplater som dekker gulvet etter de to kraftige eksplosjonene tirsdag morgen.

Er du på flyplassen i Brussel? Kontakt DN: tips@dn.no

DNtv: Store områder evakuert etter kraftige eksplosjoner i Brussels metro

Metroen i Brussel rammet av eksplosjoner
Store området sperret av.
01:33
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.