Tre dager etter terrorangrepene er ingen av levningene som er blitt fraktet fra bombeåstedene til likhuset blitt formelt identifisert.

- Antallet ikke-identifiserte kropper er veldig, veldig eksepsjonelt, sier polititalsmann Michael Jonnois.

Identifiseringsarbeidet gjøres på et stort militærsykehus nord for Brussel, og rettsmedisinerne der har ofte få spor å gå etter, gjerne bare én kroppsdel. De bruker blant annet fingeravtrykk, tenner og DNA for å avgjøre identiteten til de drepte.

- Vi vil være hundre prosent sikre, vi kan ikke tillate oss selv å ha den minste tvil, sier Jonnois.

- En åpen katastrofe

Prosessen kompliseres av at ofrene kommer fra flere forskjellige land. I tillegg er det vanskelig å kartlegge hvem som befant seg på flyplassen og T-banestasjonen hvor bombene gikk av.

- Det var en åpen katastrofe. Det fantes ikke noen liste over hvem som var på det toget eller på flyplassterminalen – det finnes ingen passasjerliste som etter et flykrasj, sier polititalsmannen.

Han sier at de samler inn lommebøker og smykker fra ofrene, og at de sjekker detaljer som vekt, høyde og hårfarge med pårørende.

Vond ventetid for pårørende

Det møysommelige arbeidet fører til en lang og vond ventetid for familier fra hele verden som venter på en bekreftelse på om deres nærmeste er blant de 31 drepte.

- Igår hadde vi rundt 30 personer her som lette etter familie. Ingen har blitt formelt identifisert så langt, prosessen er pågående, sier Ine Van Wumersch, som leder den belgiske identifiseringsenheten.

Leger, politifolk, psykologer og personell fra Røde Kors er disponible for å hjelpe folk som søker etter savnede slektninger.

Først når ofrene er sikkert identifisert vil levningene bli frigjort slik at familiene kan arrangere begravelser. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.