Oslo politidistrikt har iverksatt tiltak og vurderer fortløpende ytterligere tiltak som følge av terrorangrepene i Brussel, opplyser politiet på Twitter.

Til TV 2 sier operasjonsleder Gjermund Stokkeli i Oslo politidistrikt at politiet har besluttet å bevæpne samtlige patruljer i Oslo. Ifølge ham vil politiet i Oslo bli mer synlige de neste dagene.

- Vi kan ikke gå i detalj på tiltakene som er iverksatt, sier pressevakt Roar Hanssen i Oslo politidistrikt til DN.

Han ber om forståelse for hvorfor ikke politiet kan opplyse hvilke tiltak som er satt i gang.

- Det blir som å vise kortene sine til eventuelle personer med skumle hensikter. Poenget er å vise at vi følger situasjonen, og vi vurderer fortløpende hvordan vi skal håndtere dette, sier Hanssen.

Oslo politidistrikt opplyser i en pressemelding til NTB at distriktet har innført flere tiltak, blant annet økt patruljering på enkelte steder i Oslo, med hensikt å skape trygghet.

Ikke iverksatt tiltak på Oslo lufthavn

Politiinspektør Hans Holmgrunn i Øst politidistrikt Romerike opplyser til NTB at de ikke har iverksatt tiltak ved Oslo lufthavn Gardermoen, og at de avventer beskjed fra PST og Politidirektoratet.

– Vi har ikke iverksatte noe tiltak utover den generelle sikkerheten vi til enhver tid har. Jeg regner med at det i løpet av formiddagen eller ettermiddagen kommer signaler på hvordan de ser på det fra høyere hold, og så tar vi det derfra.

Selv om det ikke er iverksatt tiltak, følger politiet ekstra nøye med, spesielt på Gardermoen.

– Vi er spesielt årvåkne nå og følger med så godt vi kan, og vi er i dialog med den som driver flyplassen.

Alt om angrepene i Brussel

Også andre europeiske land opplyser at sikkerheten trappes opp etter angrepene i den belgiske hovedstaden.

Både Nederland, Frankrike, Storbritannia og Danmark har høynet sikkerheten etter angrepene i Brussel.

- Trusselbildet kan endre seg raskt

PST opplyste på Twitter tidligere tirsdag at de følger situasjonen i Brussel tett.

- PST samler og innhenter all relevant informasjon om hendelsene i Belgia, for å danne et grunnlag for om dette påvirker trusselbildet i Norge. Vi har foreløpig ikke opplysninger som tilsier at trusselbildet er endret. Men det kan endre seg raskt, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til NTB.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om saken:

Myndighetene fryktet angrep i Belgia

- Jeg er ganske shaky og litt vel redd

– 43 drept i Brussel-angrep  

Eksplosjoner på metroen i Brussel

Metroen i Brussel rammet av eksplosjoner
Store området sperret av.
01:33
Publisert: