Politidirektoratet innkalte tirsdag ettermiddag til pressekonferanse for å orientere om beredskapen etter terrorangrepene i den belgiske hovedstaden.

– Det er fortsatt slik at trusselbildet er uendret i Norge. Det er ingen informasjon som knytter hendelsene til Norge så langt. Politiet følger situasjonen nøye, og vi vil informere hvis det kommer endringer som kan tyde på økt trussel også i Norge, sa vakthavende politidirektør Håkon Skulstad.

Politidirektoratet sendte tirsdag formiddag melding til alle politidistrikter om at disse må gjøre en selvstendig vurdering av tiltak som følge av terroren.

– De ulike distriktene vil gjøre sine vurderinger basert på utfordringsbildet og slik kunne iverksette tiltak i ulike politidistrikter. Eksempelvis har Oslo politidistrikt valgt å midlertidig bevæpne sine mannskaper, sa Skulstad.

– Oslo som hovedstad er i en særstilling og har helt spesielle utfordringer. Andre distrikter står i en helt annen situasjon, påpekte han.

Trusselbildet kan endre seg raskt, og Politidirektoratet vil vurdere tiltak forløpende om vi får ny informasjon, ifølge Skulstad.

Se også:

Metroen i Brussel rammet av eksplosjoner
Store området sperret av.
01:33
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.