En eksplosjon har rammet Brussel lufthavn Zaventem tirsdag morgen, og det meldes om nye angrep mot t-banestasjoner i byen.

Politiets sikkerhetstjeneste, PST, skriver på Twitter at de følger situasjonen i Belgia tett.

 

Det norske Utenriksdepartementet sier de jobber med å kartlegge situasjonen.

Smitteeffekt

Flere terrorister er arretsert i Brussel de siste dagene og ukene. Det har ført til økt frykt for flere angrep:

- Vi er i høy beredskap, fordi vi vet at å stoppe én terrorcelle kan presse andre til å handle, sa Belgias innenriksminister Jan Jambon til en belgisk radiostasjon mandag, og referert til at den hovedmistenkte bak terrorangrepet mot Paris november i fjor, Salah Abdeslam var lenge på frifot før han ble arrestert i en politiaksjon i Belgia forrige uke. Bevisfunn fra belgisk politi indikerer at terrorangrepene delvis ble planlagt i Belgia.

Tidligere denne måneden oppsto en skyteepisode mellom belgisk politi og terrormistenkte i en aksjon der to terrormistenkte med tilknytning til IS ble arrestert for å «ha en lederrolle i virksomheten til en terrorgruppe og rekruttering til terrorhandlinger» og «planlegging og deltakelse i virksomheten til en terrorgruppe».

Det er meldt om en eksplosjon på metrostasjonen Maalbeek i sentrum av Brussel, like i nærheten av EU-bygningene, melder belgisk TV og flere andre medier. Eksplosjonen er bekreftet av ansatte på metroen, ifølge belgiske medier.

Saken fortsetter under bildet

Røyk kommer ut metrostasjonen Maelbeek i Brussel etter angrepet 22. mars 2016. Foto:  Seppe Knapen / AFP PHOTO / NTB scanpix
Røyk kommer ut metrostasjonen Maelbeek i Brussel etter angrepet 22. mars 2016. Foto: Seppe Knapen / AFP PHOTO / NTB scanpix (Foto: Afp)
 

Flyplassen skal nå ha blitt stengt og Belgia har hevet terrorberedskapen til høyeste nivå.

Les alt om saken:

Nordmannen Paal Frisvold er i Brussel: - Jeg er ganske shaky og litt vel redd

Stoltenberg trygg på kontoret  

Terrorsiktet planla nye angrep

Belgiske myndigheter: 30 personer er bekreftet døde, 222 personer er såret

Eksplosjon på flyplassen i Brussel

Belgia hever trusselnivået til høyeste nivå  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.