Etter halvannet døgn i retten var det endelig hvoedpersonen Alain Angelil som skulle komme til orde. Siden saken mot ham startet høsten 2005/vinteren 2006 har Angelil ikke uttalt seg offentlig om saken.

Angelil fortalte om hvordan familien hans hadde bosatt seg i Sveits etter at familiens eiendeler hadde blitt nasjonalisert noen år etter Nassers revolusjon.

Han fortalte også om hvordan han kom til Norge og knappe tiåret senere startet Eltek, selskapet som gikk på børs nesten tre tiår etter dannelsen.

Historien bak Eltek har lenge vært betraktet som en suksesshistorie, og Angelil er blitt omtalt som Norges rikeste innvandrer.

"Shake hands"
Han beskrev en avtalekultur som virker fremmed i dagens Norge.

Angelil fortalte hvordan han fikk daværende Statens Nærings- og Distriktutbyggingsfond (SND) og Telenors investeringsselskap, Telenor Venture inn på eiersiden i Eltek. På den tiden var Tore Tønne leder i SND mens Rune Rinnan satt ved roret i Telenor Venture.

Ifølge Angelil tredoblet begge pengene sine på de to og et halvt årene de var inne. Og avtalen skal ha blitt bekreftet gjennom et håndtrykk.

- Det ble gjort med en shake hands. Jeg har aldri likt å ha kompliserte avtaler og advokater og så videre. Jeg kunne shake hands med kundene og leverandørene mine. Shake hands for meg var like god som, kanskje bedre enn, skriftlige avtaler, sa Angelil.

Ifølge Angelil var det Rinnans Telenor Ventures ønske om å kunne selge seg ut av Eltek til en riktig pris som var årsaken til at selskapet gikk på børs i 1998.

Innen den tid hadde Angelil plassert sine Eltek-aksjer i holdingselskapet Eltek Holding, og senere gitt sine to barn, Morten og Alexandra, hver sin tredel av holdingselskapet.

Skulle hørt på datteren
Da Alexandra Angelil tilkjennegjorde på generalforsamlingen at hun ikke ville stemme for børsnotering, skal senior, ifølge seg selv, ha trukket henne ut på gangen og fortalt henne at hun måtte stemme for.

I ettertid mener han at han skulle lyttet bedre:

- Hun hadde rett. Vi skulle aldri gått dit. Jeg skulle ha beholdt selskapet, sa Angelil, uten å utdype hva med børsnoteringen han angret på.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.