Statsadvokaten har besluttet at lagmannsrettens firfinnelse av Peder Veiby og Svend Egil Larsen i den såkalte «robothandelsaken» ankes til Høyesterett.

«Lagmannsrettens dom påankes til opphevelse av påtalemyndigheten over lovanvendelsen idet det anføres at retten har lagt feil forståelse av begrepet markedsmanipulasjon til grunn for sin avgjørelse», skriver statsadvokat Per Egil Volledal i anken til Høyesterett.

I brevet skriver statsadvokaten at «lagmannsretten har foretatt vurderinger opp mot de tiltaltes handlinger mot det retten betegner som motparten, Timber Hill, men vurderingen opp mot hav de tiltaltes handlinger har eller kan ha hatt opp mot markedet forøvrig manger».

«Lagmannsretten har dessuten lagt for lite vekt på lovens ordlyd og for mye vekt på markedsaktørens oppfatning. Videre har retten lagt til grunn feil forståelse av lovens ordlyd», heter det i anken.

Trist
Daytraderne ble dømt i tingretten for 72 tilfeller av kursmanipulasjon mot Timber Hills aksjerobot. Tidligere i høst ble begge frifunnet i Borgarting Lagmannsrett.

- Jeg synes det er trist at det ble en ny runde. Jeg håpte vi var ferdig med saken nå, sier den ene av de tiltalte i saken, Svend Egil Larsen, til DN.no.

- Men hvis de vil tape to ganger så må de få lov til det, legger han til.

Les mer: Frifunnet for kursmanipulasjon i «robothandelsaken»






market maker



Daytraderne handlet uahvengig av hverandre i følgende selskaper på Oslo Børs: Hafslund (B-aksjer), Wilh. Wilhelmsen og Odfjell (B-aksjer).