I mars ble SAS dømt til å betale rundt 175 millioner kroner til konkurrenten Norwegian etter flere år med industrispionasje.

Les: Giganterstatning til Kjos

- Vi anker dommen og vil be om å få den vurdert av Høyesterett, sier konsernsjef i SAS, Mats Jansson, til Dagens Næringsliv.

Dømt i Høyesterett
Dette blir sjette runde der industrispionasjesaken kommer opp til behandling i rettssystemet. I samme sakskompleks har også flere konkurransesaker vært oppe for retten, der SAS har blitt frikjent.

SAS har allerede blitt dømt i en straffesak for industrispionasjen som gikk helt til Høyesterett. Der ble det ilagt en bot på fire millioner kroner. Nå ankes altså lagmannsrettens dom.

SAS benekter riktig nok ikke at ansatte hadde tilgang til Norwegians datasystemer, men selskapet mener at denne tilgangen ikke har påført Norwegian økonomisk tap, skriver DN.

Vurderer motanke
Norwegian tar anken til etterretning, men vurderer ifølge kommunikasjonsdirektør Anne Sissel Skånvik å fremme en såkalt avledet anke, noe som i praksis vil si en motanke, skriver DN.

Les mer om saken her: Giganterstatning til Kjos

<b>- Tappet Norwegian systematisk</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.