Striden om nødnettet har tatt en ny omdreining etter at IKT Norge anklager sjefen for Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK) for «utilbørlig opptreden». DNK-sjef Tor Helge Lyngstøl avviser beskyldningen.

Innlegg "fulle av faktafeil"
Lyngstøl i DNK har i en epost til Mette Solstrand, som er styremedlem i IKT Norge, skrevet at generalsekretær Per Morten Hoff i IKT Norge har gått ut i mediene med innlegg om nødnettet som er «fulle av faktafeil». Han spør om Solstrand har tatt dette opp med andre styremedlemmer, noe de tidligere har snakket om. Solstrand er administrerende direktør i firmaet Teleplan Consulting, som leverer konsulenttjenester til DNK.

– Feil
Lyngstøl spør i eposten om styret i IKT Norge finner det i orden at generalsekretæren i organisasjonen går ut med faktafeil «for å ramme nødnettet og meg personlig».

Styret i IKT Norge skriver i brevet til Justisdepartementet at det anser dette som påvirkning av en leverandør, og dermed et brudd på etiske retningslinjer.

Direktør Tor Helge Lyngstøl avviser at han har forsøkt å påvirke et styremedlem.

– Dette var et forsøk på å komme i dialog med styret. Det står i eposten at Solstrand står fritt til å dele den med resten av styret, sier Lyngstøl til NTB.

Støtte i styret
Styret i IKT Norge klager i brevet til Justidsepartementet også over at Lyngstøl i forbindelse med en pågående sak i KOFA (Klagenemnda for offentlige anskaffelser) har skrevet et brev der han hevder at Hoff ikke har støtte i styret sitt.

Styret i IKT Norge har behandlet dette, og uttaler at det er tilfreds med Hoffs håndtering av saken.

– En slik påstand som Lyngstøl her fremsetter i brevet til KOFA er dermed uriktig, og IKT Norge mener at slik opptreden er i strid med kravet om god forretningsskikk, heter det i brevet IKT Norge har sendt Justidepartmentet.

Langvarig strid
Lyngstøl vil ikke kommentere KOFA-saken så lenge den er under behandling.

Striden mellom DNK og IKT Norge omkring Norges nye nødnett har pågått i mange år og blant annet resultert i en rekke innlegg fra partene i mediene.

Hoff har skrevet at teknologien som DNK satser på er foreldet mens DNK har svart at dette er den samme standarden som de fleste andre land satser på.

Lyngstøl i DNK opplyser at han mandag hadde et møte med Hoff fra ITK Norge. De diskuterte nødnettet uten å komme inn på brevet til Justisdepartementet.

– Det var et positivt og konstruktivt møte. IKT Norge er liksom DNK opptatt av at Norge skal få et best mulig nødnett, sier Lyngstøl. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.