Høsten 2015 fikk Aasheim konstatert lungekreft med spredning, og hun døde onsdag på Hospice Lovisenberg i Oslo.

Det melder kulturrådet i en pressemelding. Aasheim var direktør for Norsk kulturråd fra 2011 og fram til i dag.

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at Anne Aasheim er død. Hun var en usedvanlig dyktig leder med et stort hjerte for alle sine medarbeidere, sier fungerende direktør i Kulturrådet, Vibeke Mohr.

Aasheim jobbet som journalist, og var blant annet sjefredaktør i Dagbladet fra 2006 til 2010. Hun var også distriktsredaktør i NRK Østlandssendingen.

– Moderniseringen av Kulturrådet hadde ikke kunnet skje så raskt og bli så vellykket uten Anne Aasheims store arbeidskapasitet, hennes helt unike energi og evne til å motivere, sier Mohr.

– Trist nyhet; Anne Aasheim er død. Blir husket som journalist, redaktør og direktør. Jeg husker henne for nært vennskap i ungdomsår i Unge Høyre, skriver statsminister Erna Solberg på Twitter.

Les også:
Får svi for «billigst»-påstand
Ledigheten stiger til 4,8 prosent
Sparebank legger ned 21 filialer  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.