Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

SPONSET INNHOLD

BirkenUng-stipendet

Husk neste søknadsfrist 5. august.
Det neste stipendet deles ut på UngdomsBirken sykkel 26. august - vi ses der!BirkenUng-stipendet

Er du en av de som sprer ekstra treningsglede rundt deg? Oppmuntrer andre, også de som ikke er først i løypa? Har du fokus på treningsglede fremfor prestasjon? Er du positiv også når det butter litt i mot? Inspirerer og engasjerer du andre? DA bør du søke på BirkenUng-stipendet!

I et stadig mer stillesittende samfunn blir idrettens rolle viktigere. Å skape gode miljøer som ungdom søker til og trives i, gir sosiale og samfunnsøkonomiske gevinster. BirkenUng-stipendet skal gå til enkeltutøvere og idrettslag som bidrar til å holde idrettsgleden ved like og fremmer langsiktige treningsmiljøer for unge i alderen 12-16 år.

Dagens Næringsliv vil sammen med Birken og Sport 1, samt samarbeidspartnere, hvert år dele ut seks BirkenUng-stipend til en samlet verdi av 20.000 kr. per stipend. Vinnerne mottar relevant og godt sportsutstyr fra samarbeidspartnerne. En gutt og en jente vil bli kåret som vinner i forbindelse med hvert Birken-arrangement (ski, løp og sykkel). En gang i året kåres det også en vinner for klassen idrettslag, som vil motta et stipend på 50.000 kr.
I 2018 deles stipendet til lag ut i oslo 5. november.

For idrettslaget:

Søk nå!

Kjenner du en som fortjener å vinne stipendet?

Nå er det også mulig å nominere en ungdom i din klubb til stipendet. Skriv søknad som vanlig og oppgi hvorfor du/dere mener at denne jenta eller gutten bør få BirkenUng-stipendet. Det kan være en utøver som ikke står på pallen, men som er en motivator på trening og bidrar til det gode fellesskapet som idretten bringer med seg.

 

Enkeltutøvere

Stipendet til enkeltutøvere deles ut tre ganger hvert år i forbindelse med Birken-arrangementene. I forkant av hvert arrangement vil det blant alle søkere nomineres 20 jenter og 20 gutter som man kan stemme på. Stemmegivingen er åpen for alle i en definert avstemmings periode. De 6 enkeltutøverne med flest stemmer i hver kategori vil gå videre til en finale. Juryen skal i tillegg plukke ut 4 kandidater fra hver klasse til finalen slik at det totalt vil bli 10 nominerte per kategori/klasse. Når det er avgjort hvilke enkeltutøvere som går til finalen, vil en egen jury kåre den verdige vinneren i hver kategori. Vinnerne velges ut basert på de gitte kriteriene. De to heldige vinnerne vinner flotte premier fra Sport 1, Dæhlie, Polar og Scott til en samlet verdi av ca 20.000 kr hver.

 

 

Kriterier og søknadsskjemaer

Enkeltutøvere

         - Søkere må være tilsluttet en klubb som er medlem av Norges Cykleforbund, Norges Friidrettsforbund eller Norges Skiforbund.

        - Søkere må være i alderen 12-16 år (sesongens konkurranseklasse).

        - Søkere skal være et godt forbilde i sitt lag eller gruppe. Han eller hun bidrar til et godt idrettslig miljø, som fokuserer på idrettsglede og personlig utvikling.

        - I vurderingen legges det vekt på utvikling og allsidighet ved siden av det å være en tydelig ildsjel.

Søk her for enkeltutøver

 

Idrettslag

Søkere (klubben) må være tilsluttet Norges Cykleforbund, Norges Friidrettsforbund eller Norges Skiforbund. Klubben/idrettslaget må utøve og utvikle gode og langsiktige treningsmiljø for ungdom i alderen 12-16 år ut i fra deres ønsker og behov. Idrettslaget må kunne vise til at det legges vekt på allsidig trening. Idrettslaget må kunne legge frem planer som viser og dokumenterer satsning særlig mot aldersgruppen 12-16 år.

 

Stipendet skal benyttes til ett eller flere av følgende tiltak:

- Styrke det sosiale miljøet i aldersgruppen 12-16 år

- Utvikle det lokale idrettstilbudet med særlig fokus på topp og bredde «hånd i hånd»

- Stipendet kan benyttes til reiser, konkurranser, sosialt miljø, treningsutvikling og/eller ulike kompetansetiltak

Søk her for idrettslag

 

Utdeling av stipendene i 2018

For enkeltutøvere er det overrekkelse av stipendene i forbindelse med Birkens ungdomskonkurranser;
UngdomsBirken ski 11. mars
UngdomsBirken løp 9. juni
UngdomsBirken sykkel 26. august