Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

ANNONSE

Hos familien Syversen er kjøkkenet en sentral del av hverdagen. Her lages matopplevelser i toppklassen. Foto: DNX
Hos familien Syversen er kjøkkenet en sentral del av hverdagen. Her lages matopplevelser i toppklassen. Foto: DNX les mer

«Dagens teknologi gjør deg faktisk til en bedre kokk»

Kamuflert i kjøkkenet har Jan Henrik Syversen integrert det siste innen hvitevarer. Det kommer godt med når du er landets største mannlige matblogger.

Da «Gladkokken» Jan Henrik Syversen skulle pusse opp kjøkkenet sitt på Lambertseter i Oslo, hadde han tre krav. Det skulle være funksjonelt, praktisk og være et oppholdsrom for hele familien.

– For meg var innholdet og funksjonene det viktigste, men kona ønsket et stilrent og integrert kjøkken. Vi har kommet frem til en løsning som gjør at vi begge er strålende fornøyde.

Flere ganger i uken laster Gladkokken opp nye oppskrifter og videoer der han viser følgerne sine hvordan du kan lage alt fra norsk husmannskost til franske og asiatiske retter. I 2016 ble han også nominert til årets matblogger og årets nykommer.

– Vi har valgt en helt åpen kjøkkenløsning med en stor kjøkkenøy. Det er her vi bruker mesteparten av tiden når familien samles. Jeg er veldig opptatt av matglede og noe av den viktigste matgleden er den du som familie deler hver eneste dag på kjøkkenet.

Bruk tiden mer effektivt

De integrerte hvitevarene han og familien har valgt er fra serien «Studioline» levert av Siemens - fullproppet av teknologi og med et stilfullt design. Alle hvitevarene er i tillegg koblet til wifi, noe som gjør at du kan styre ovnen, kaffemaskinen og oppvaskmaskinen fra mobiltelefonen din.

Gjennom mobilen kan Jan Henrik Syversen sette på ovnen på butikken eller skru på vaskemaskinen fra sofaen. Foto: DNX
 

– Dette er utrolig praktisk når du ønsker kvalitetsmat uten å måtte bruke unødvendig tid på matlagingen. Bare det å kunne slå på ovnen når du står i matbutikken, sjekke om det er matvarer som mangler i kjøleskapet eller komme hjem til ferdig middag, fordi du satt en kjele i ovnen før du dro på jobb, er jo veldig praktisk.

«Studioline»-serien har en rekke forhåndsprogrammerte funksjoner. Det eneste du trenger å gjøre er å velge matretten du skal steke og trykke på start for å få et perfekt resultat.

–  Damp, hevefunksjoner, mikrokombinasjoner er noen av funksjonene jeg liker best. Dagens teknologi gjør deg faktisk til en bedre kokk og du bruker tiden på kjøkkenet mer effektivt.

Også kaffemaskinen er integrert i kjøkkenet. Her kan du velge mellom alle mulige kaffevarianter. Perfekt når du har det litt travelt på morgningen. Foto: DNX
 

«Ulv i fåreklær»

Han forteller at kjøkkenet deres på mange måter er en ulv i fåreklær. På utsiden ser det ut som et vanlig kjøkken, men under overflaten er det en helt annen teknologisk verden som skjuler seg. For her er det ikke gjort noen kompromisser når det kommer til design, innovasjon eller løsninger.

– Det ser pent og moderne ut, men integrert i skapene er det hvitevarer at høyeste kvalitet og med alt av funksjoner vi trenger.

Han mener at når kombinasjonen mellom design og funksjon spiller på lag, får du et kamuflert restaurantkjøkken av topp kvalitet. Det kommer godt med når du har lyst å overraske venner eller familie med et herremåltid.

– Vi er veldig sosiale av oss og det er ikke sjeldent vi lager mat til flere. Når vi har venner på besøk er det ofte kjøkkenet vi blir værende. Jeg elsker å kunne tilbringe en kveld på kjøkkenet med venner, god mat og et glass vin eller to.