EKTE SKY: Norske selskaper må velge ekte skyleverandører. Da er det enklere å holde fokus på det som faktisk skaper inntekter, fastslår daglig leder Helge Strømme og gründer Jarle Sky i Xledger. Foto: Anita Arntzen les mer

"Det er dette som er en ekte skyløsning"

Ett enkelt system. Full oversikt. Alt automatisert.

Ett enkelt system. Full oversikt. Alt automatisert.

- I dag er vi faktisk ofte mer oppdatert enn banken. Vi kjører nå 70.000 betalinger hver dag uten at de røres av menneskehender og sender ut millioner av fakturaer på vegne av våre kunder.

Xledger-gründer Jarle Sky og daglig leder Helge Strømme smiler i sola. Markedet for skybaserte forretningssystemer er i ferd med å bli like hett som sommerens hetebølge.

Alle skal ha skyløsninger i dag. Men ikke alle vet hva det innebærer. Dagens regnskapssjefer bør kreve nær perfekt oversikt over økonomien – i sanntid.

- Xledger legger til rette for at du skal drive forretningen din, ikke forretningssystemene. Produktet og kundene er det som skaper forretning – ikke konsulenter og spesialtilpasninger, sier daglig leder Helge Strømme.

Han mener alternativet til nye og mer effektive systemer raskt kan bli utsetting av regnskapstjenester til land med lavere kostnader enn Norge. Hos Xledger handler det i stedet om automatisering.

Og en modell som sikrer at Xledger har samme interesser som kundene.

- Xledgers inntekter kommer når kundene bruker systemet. Det gjør at vi er opptatt av å gjøre systemet så enkelt og brukervennlig som mulig, sier Strømme.

Skyen – en radikal forenkling

Da Xledger ble lansert i 2005 gikk folk fortsatt i banken. Økonomiavdelingene punchet fakturaer til den store gullmedalje. Gradvis ble det manuelle arbeidet endret. Men logikken var fortsatt den samme.

Dårlig oversikt. Komplekse systemer. Dyre konsulenter.

Xledger-gründerne Jarle Sky og Helge Strømme så en annen mulighet. Ett enkelt system. Full oversikt. Alt automatisert. Ingen konsulenter. Alt bygget på de samme visjonene som skapte nettskyen – og la grunnlaget for vår tids store nettgiganter som Amazon, Google og Facebook.

- Teknologien åpnet nå for at en kunne rulle ut en løsning med tilgang til alle over ett gratis nettverk. Dette gjør at vi nå kan drifte titusenvis av brukere over hele verden. Alt levert fra en database i Norge, sier Sky.

Allerede i 2008 gikk selskapet med overskudd. Og fortsatt jobber selskapet dag etter dag for å realisere visjonen om å hjelpe kundene å realisere sine ambisjoner.

Nylig slapp Sky og hans teknologer en helt ny versjon som ryddet opp i all gammel kode. Alt for å gi kundene den aller beste ytelsen. I bunn ligger en topptrimmet database.

Produktet og kundene står som alltid i førersetet.

- I vårt system gjør vi alt så enkelt som mulig. Det er det beste både for oss og for kunden. For eksempel henter vi inn valutakurser en gang – og som standardtjeneste for alle - i stedet for å tilby det som ekstratjeneste kun for de som betaler mest, fremhever Sky.

Jo mer Xledger automatiserer, jo bedre går det for kundene og for dem. På den måten flyttes fokuset fra konsulenthonorarer og systemtilpasning til å utvikle et system som blir kundens beste venn.

- Det er dette som er en ekte skyløsning, avslutter Sky.

Denne artikkelen er laget på vegne av en annonsør. Redaksjonen og journalistene i Dagens Næringsliv har ikke noe med innholdet å gjøre. Annonsørinnholdet er produsert av DNs kommersielle satsning, DNX Studio, som tilbyr innholdsmarkedsføring, rådgivning og kommersielle innholdstjenester.

Ta gjerne kontakt på e-post for innspill eller spørsmål.