Foto: les mer

Dette bør du sjekke før du skal handle julegaver

Nordmenn netthandler som aldri før. Men har du tenkt på hvordan du skal betale for deg?

Nordmenn netthandler som aldri før. Men har du tenkt på hvordan du skal betale for deg?

Tall fra DIBS viser at vi i 2016 handlet for 42 prosent mer på den store handledagen «Black Friday» enn i 2015. Og ifølge e-handelekspert Patrik Müller i DIBS har vi på langt nær nådd toppen.

– Antallet transaksjoner nordmenn foretar på «Black Friday» kommer absolutt til å fortsette å øke. Dagen har blitt til en «snakkis» som alle nå har et forhold til, sier Patrik Müller.

Sjansene er derfor store for at du har brukt bank- eller kredittkortet ditt. Og det kommer sannsynligvis til å skje de neste månedene også, nå som julehandelen setter for fult.

Men har du tenkt på hvordan du skal betale for julergavene til venner og familie?

Det finnes nemlig en ny og enda enklere måte å benytte kortet ditt på: Mastercards nye betalingsløsning «Masterpass».

– Masterpass fungerer slik at man kan digitalisere plastkortet. Det er både sikkert og enkelt. Du slipper for eksempel å finne frem lommeboken når du skal gjøre et kjøp på nett, forklarer Sasha Krstic, regionssjef for Mastercard i Norden og Baltikum.

Masterpass fungerer gjennom at man legger inn alle kort- og leveringsdetaljer på samme sted.

Informasjonen lagres trygt i den digitale lommeboken, slik at du slipper å oppgi kortdetaljene for hvert enkelt kjøp.

I Norge er Masterpass en åpen betalingsløsning. Dermed kan du fortsatt registrere deg som Masterpass-bruker selv om du ikke er kunde i en av de utgivende bankene Eika, Resurs Bank eller Sparebank 1.

Du kan også registrere deg underveis i en kjøpsprosess ved å trykke på Masterpass-knappen i nettbutikken, eller på www.masterpass.com.

Slik fungerer Masterpass

&lt;/div&gt;&lt;p &gt;‣ Masterpass er en &lt;strong&gt;digital lommebok &lt;/strong&gt;som samler alle kort- og leveringsopplysningene dine på ett sted. Det gir deg derfor en rask, enkel og sikker måte å betale online.&lt;/p&gt;&lt;p &gt;‣ I tillegg til Mastercard kan du også &lt;strong&gt;legge til andre bank- og kredittkort&lt;/strong&gt;. Som Visa, American Express og Diners Club.&lt;/p&gt;&lt;p &gt;‣ Masterpass &lt;strong&gt;fungerer i 37 land&lt;/strong&gt; verden over og du kan derfor handler enkelt og sikkert med Masterpass, også utenfor Norge.&lt;/p&gt;&lt;p &gt;‣ I Norge kan &lt;strong&gt;alle bankkunder benytte Masterpass&lt;/strong&gt;. Dersom din bank ikke er på listen når du skal betale kan du velge en av de andre bankene som tilbyr digitale lommebøker til alle norske forbrukere.&lt;/p&gt;&lt;p &gt;‣ I Norge kan du allerede bruke tjenesten blant annet til å kjøpe kinobilletter hos Nordisk Film Kino og eller hos en av de 340.000 andre internasjonale forhandlere som har knyttet seg til Masterpass.&lt;/p&gt;&lt;p &gt;&lt;em&gt;&lt;strong&gt;&lt;a href="https://www.mastercard.no/no-no/privat/tjenester-og-innovation/innovasjon/masterpass.html"&gt;Her kan du lese mer om Masterpass og registere deg som bruker&lt;/a&gt;&lt;/strong&gt;&lt;/em&gt;&lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="homepage"&gt;https://www.mastercard.no/no-no/privat/tjenester-og-innovation/innovasjon/masterpass.html&lt;/field&gt;&lt;field name="partnercontent"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</div></div>

Denne artikkelen er laget på vegne av en annonsør. Redaksjonen og journalistene i Dagens Næringsliv har ikke noe med innholdet å gjøre. Annonsørinnholdet er produsert av DNs kommersielle satsning, DNX Studio, som tilbyr innholdsmarkedsføring, rådgivning og kommersielle innholdstjenester.

Ta gjerne kontakt på e-post for innspill eller spørsmål.