Foto: Berit Roland, Foto: NTB scanpix les mer

Klokken 13.17 kommer nettet til å bryte sammen…

Hvorfor? Fordi TV-sendingene fra vinter-OL sendes midt i arbeidstiden. Det skaper problemer — både for ansatte og bedriftsledere.

Hvorfor? Fordi TV-sendingene fra vinter-OL sendes midt i arbeidstiden. Det skaper problemer — både for ansatte og bedriftsledere.

Har du planer om å få med deg den norske gulljakten? Da er du ikke alene.

Med åpningsseremonien i Pyeongchang rett rundt hjørnet, er millioner av nordmenn klare til å heie frem sine favoritter.

De norske utøverne stiller sterkt i flere grener, og i år kan det også bli storeslem — for to av våre folkefavoritter i langrenn og skiskyting har nemlig muligheten til å bli tidenes mestvinnende vinterolympier noensinne.

Alt ligger dermed til rette for en spennende vintersesong, men det er ett problem: Nettet på arbeidsplassen din kommer sannsynligvis til å bli overbelastet, og kanskje også gå ned.

Dette ser ikke til å bekymre forventningsfulle nordmenn. Vi har tatt en tur ut på gaten for å lodde stemningen i forkant av årets vinter-OL:

«Jeg elsker å se når Norge vinner...»

Fem på gata: Skal du se OL i arbeidstiden?

This is a video

 

Når nordmenn rykker mot mål, skal de fleste sportsinteresserte følge med på live-sendingene. Dette er ikke problemfritt, for i år sendes nemlig flere av de største grenene midt i arbeidstiden.

Det betyr at kolleger og venner samles rundt pc og nettbrett, noen som igjen fører til overbelastning av bredbåndskapasiteten.

Resultatet er at nettet ditt fort kan kollapse.

– Dette fenomenet ser vi hvert år, sier Anita Soleid.

Soleid er markedssjef i Get TDC, som leverer kommunikasjonsløsninger til blant annet Forsvaret, Politiet, og andre virksomheter som er helt avhengige av høy oppetid.

– Det gjelder ikke bare OL, men alle store sportsarrangementer. Når mange på jobben streamer video samtidig makser de ut bredbåndskapasiteten til bedriften. Dette innebærer at andre kritiske tjenester som mail og andre støttesystemer blir tregere eller går helt ned.

Folk på gaten i Oslo er svært tydelige på at de vil prøve å få med seg OL-sendingene på TV uansett. Arne Roger fra Oslo skal følge med på langrenns-eventene, og når det gjelder det tekniske oppsettet har han svaret klart:

«Jeg streamer på jobben, samtidig som jeg jobber...»

Foto:
 

OL-titting i arbeidstiden har tidligere skapt store overskrifter. Under Sotsji OL i 2014 satte daværende ordfører i Oslo, Fabian Stang, følelsene i brann da han nektet sine 52.000 kommuneansatte å følge med på OL-sendingene i arbeidstiden.

Problemet vokser

Flere bedrifter sliter under de store mesterskapene. For når tv-titting på nett struper bredbåndskapasiteten, og nettet først bryter sammen, skaper det langt mer alvorlige problemer enn at de ansatte ikke får med seg sluttspurten.

– I dag er for eksempel mange sentralbord også basert på ip-telefoni, og det betyr at kundene ikke kommer gjennom på telefon når alle på avdelingen streamer sport, forklarer Soleid.

TV trumfer nett

Løsningen på bredbåndsproblemene er i de fleste tilfeller såre enkel: Ved å sørge for at de ansatte får tilgang til å se OL på «vanlig» TV  i stedet for på nett, styrer bedriften unna de store problemene.

TV-kapasiteten lar seg nemlig ikke begrense av stor pågang, og med en skjerm på kontoret eller i kantina kan også kundene komme gjennom på telefon — selv i stafettinnspurten.

Arbeidstiden er nå såpass fleksibel for de fleste slik at mange arbeider hjemmefra også på kveldstid – dette gjør at man da forventer å ha mulighet til å følge med på store arrangementer også på jobb.

I forbindelse med vinter-OL i Pyeongchang har Get TDC satt sammen et pakketilbud som sikrer bedriften både supersterkt bredbånd, en innholdsrik programpakke som inkluderer alle OL sendinger, og en kostnadsfri TV-skjerm fra Samsung. Alt levert før OL starter den 9. februar.  

Foto:
 

• Mulighet for «små» bedrifter å få en profesjonell bredbånds- og TV-løsning som inkluderer digital skilting via et enkelt brukergrensesnitt.
• Kombinerer infoskjerm og TV-bilde på samme skjerm. Du bestemmer hva som skal vises på infoskjermen som eksempel værmelding, rutetider, nyheter etc.
• Tøff og fremtidsrettet tjeneste med IP-TV – få tilgang til nye tjenester uten å måtte kjøpe ny dyr hardware
• TVaas – No hazzle – bare å henge TV rett på vegg uten dekoder
• All drift inkludert - Ingen skjulte kostnader
• Leverandør tar totalansvar for hele løsningen

 

Trykk her for å se når OL-favorittene dine kan vinne gull i arbeidstiden

Denne artikkelen er laget på vegne av en annonsør. Redaksjonen og journalistene i Dagens Næringsliv har ikke noe med innholdet å gjøre. Annonsørinnholdet er produsert av DNs kommersielle satsning, DNX Studio, som tilbyr innholdsmarkedsføring, rådgivning og kommersielle innholdstjenester.

Ta gjerne kontakt på e-post for innspill eller spørsmål.