Myrjord begynte som postbud, men steg i gradene og var distribusjonsleder og hadde 18 års ansiennitet da hun fikk beskjed om at hun var overtallig. Det skjedde sommeren 2014. Hun fikk tilbud om å beholde lønnen, men gå tilbake til jobben som postbud, skriver Bergens Tidende.

Ugyldig oppsigelse

– Jeg tenkte: Dette er urimelig. Jeg tar kampen, sier hun. Kampen ble en rettssak, som denne uken ble avgjort i landets øverste domstol. Myrjord tapte i tingretten, men vant i lagmannsretten. Etter at Posten anket, vant hun også i Høyesterett.

Før hun mistet lederjobben, gikk Posten til faste ansettelser av nye ledere, selv om behovet var midlertidig. Myrjord ble forbigått og ble altså senere sagt opp fra stillingen, en oppsigelse Høyesterett mener er ugyldig.

Posten overrasket over Høyesterett

Etter seieren er hun fast bestemt på at hun vil tilbake i den gamle jobben. Arbeidsgiveren ser på om dommen får konsekvenser for omstillingen som fortsatt pågår.

– I så fall skal vi tilpasse oss en slik prosess i nært samarbeid med de tillitsvalgte, sier pressesjef John Eckhoff i Posten. Han sier selskapet er overrasket over utfallet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se trailer: «Moderne Kvinner»
Kollektivt. Jamie (Lucas Jade Zumann) blir forsøkt oppdratt av en hel gjeng skadeskutte sjeler da mor (Annette Bening) overbeviser seg selv om at hun ikke er nok for ham.
02:12
Publisert: