63 prosent av angrepene kommer fra eksterne hackere, mens truslene fra ansatte har økt fra 28 til 33 prosent det siste året. På tredjeplass følger angrep mot sikkerheten fra eks-ansatte i virksomheten.

Det viser en undersøkelse som konsulentselskapet Pricewaterhouse Coopers og tidsskriftet CIO Magazine har gjennomført, skriver NyTeknik.

Gjennomsnittlig antall rapporterte hendelser om trusler mot sikkerheten har økt fra 704 til 862 fra ifjor til i år. 22 prosent av selskapene som deltok i undersøkelsen rapporterer om økonomiske tap som følge av angrepene.

Studien omfatter 8200 foretak i 63 land, og det er sikkerhetssjefene som har besvart spørsmålene om it- og informasjonssikkerhet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.