"Bortskjemte drittunger - vil næringslivet ha dem?". Det var temaet da Une Amundsen holdt foredrag nylig for BI-studentene i Kristiansand, skriver Dagens Næringsliv.

-Fulle av glasur
- De er løftet frem av foreldrene og har et sinnsykt opphøyet selvbilde. "Nei så flink du er. Tenk at du skal begynne på skolen. Å så fint ", sier de, sa Amundsen.

Og han hadde mer:

-Vi ansetter konsekvent ikke unge folk fra Oslo 3 - fra beste vestkant. Fordi de er fulle av glasur. De blir gjerne kjørt på jobb av foreldrene klokka ni - for de liker ikke å stå opp tidlig, sa Amundsen ifølge DN.

"Markedsføring - og sånn"
Glasurgenerasjonen går ifølge Amundsen på BI fordi de ikke helt vet hva de skal drive med.

- Men de vil gjerne drive med markedsføring - og sånn. Gjerne internasjonalt - og sånn. For de liker å reise og sånn. Og sånn, sa Amundsen.

Provoserer BI-studentene
-Une Amundsen tar helt feil! Jeg tror faktisk det er omvendt: At unge mennesker fra Oslos vestkant har større ambisjoner enn andre og er villige til å jobbe mye og hardt for å komme seg opp og frem, sier Herman Aarnæs (25) fra Frogner i Oslo til DN.

Heller ingen andre studenter DN snakket med hadde noen forståelse for Amundsens påstander. Mange ble provosert, og mente han høres ut som en besserwisser som skjærer alle over én kam.


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.