Privatskoleeieren Anthon B Nilsen Skoledrift sletter gjeld og tilbakefører til sammen 105 millioner kroner til Westerdals Oslo ACT. Samtidig avviser eierne at det er utbetalt ulovlig utbytte.

DN Lørdag presenterte 31. oktober hvordan brødrene Peder og Nicolai Løvenskiold og det private skolekonsernet Anthon B. Nilsen har tatt ut over 100 millioner kroner fra sine statsstøttede privatskoler(DN+).

«Eierne av Anthon B Nilsen er dypt bekymret over den uroen som er skapt rundt selskapet blant studenter og ansatte på Westerdals Oslo ACT. Bakgrunnen er det bildet som er skapt i mediene av at eierne av skolen på uberettiget vis har tatt kapital ut av den sammenslåtte høyskolen Westerdals Oslo ACT. Selskapet har derfor besluttet å rydde enhver tvil av veien om Westerdals finansielle grunnlag og handlingsrom ved å eliminere kapitaleffekten fra sammenslåingen av tre skoler», heter det i en pressemelding mandag morgen.

Rent praktisk innebærer det at Anthon B Nilsen Utdanning AS har besluttet at Anthon B Nilsen Skoledrift AS, selskapet som eier skolene i Anthon B Nilsen, tilbakefører 20 millioner kroner som ble overført fra NITH til Anthon B Nilsen Skoledrift AS ved kjøp av høyskolene NISS og Westerdals – samt at gjelden på 85 millioner kroner som Westerdals Oslo ACT har til eierselskapet, slettes.

- Dette er en en god løsning for Westerdals Oslo ACT, og for våre studenter som er vår hovedprioritet. Nå får vi fortsatt mulighet til å fortsette sammenslåingen av de tre høyskolene (NISS, Westerdals og NITH), samtidig som vi styrker Westerdals Oslo ACTs langsiktige økonomi betraktelig, sier rektor Bjørn Jarle Hanssen ved Westerdals Oslo ACT i en pressemelding mandag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om saken:

Westerdals dropper seminar, fokuserer på internkommunikasjon

Studentopprør på Westerdals: Lurer på hvor pengene går

Studenter og ansatte ved Westerdals ACT krever at salgssummen tilbakebetales

Se DNTV: - Hvor er samvittigheten?

- Hvor er samvittigheten?
Westerdals-studenter ut mot eierne: - Hvor er samvittigheten?
02:12
Publisert: