Rundt halvparten av kyllingene her i landet er smittet av en resistent bakterie som kan gjøre legenes reserveantibiotika ubrukelig, noe som får leger og fagfolk til å slå alarm – og flere partier ber regjeringen ta grep.

Listhaug sier det i statsbudsjettet allerede er varslet en opptrapping av innsatsen mot antibiotikaresistente bakterier, blant annet ved at forskning på antibiotikaresistens blir et prioritert område i 2015.

Det blir også en styrket overvåking av kyllingproduksjonen for å holde situasjonen under oppsikt.

– Og det er viktig. Det vi trenger mer av nå, er kunnskap for å vite hvilke tiltak som bør iverksettes når det gjelder kyllingproduksjon – utover det som allerede er gjort fra næringens side. Og de har tatt tak i dette på flere måter, blant annet for å hindre import av infisert avlsmateriale, sier Listhaug.

Avviser slakt av smittet kylling

Ifølge ministeren er det en dårlig idé å slakte den kyllingen som er smittet, som flere har foreslått.

– Det vil føre til at vi må importere kjøtt fra utlandet som kan ha flere antibiotikaresistente bakterier i seg enn det vi har i egen produksjon, sier Listhaug. (©NTB)

Les også: Leger slår alarm om ny kyllingbakterie (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.