Forekomsten av antibiotikaresistente bakterier i kylling er mange ganger høyere i EU enn i Norge. Norske forbrukere trenger dermed ikke å bekymre seg, mener forskere.

De nordiske landene, med Norge og Finland i spissen, har desidert minst resistens med liten eller ingen forekomst, melder Nationen.

Spania ligger i den motsatte enden av skalaen, med 90 prosent forekomst av resistens mot flere typer antibiotika, ifølge en oversikt fra European Food Safety Authority (EFSA).

Forsker Anne Margrethe Urdahl ved Veterinærinstituttet sier situasjonen er langt gunstigere i Norge enn i så godt som alle andre land.

– Norge og andre land i Norden er i en unik situasjon. Vi har lite resistens. Det blir også brukt mye mindre av medikamenter. Det er svært gunstig, sier Urdahl til avisen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Norsk kyllingsalg stuper

 
Studie: Flere vil dø av resistente bakterier enn kreft

Leger slår alarm om ny kyllingbakterie