En ny undersøkelse fra det danske Arbeidsmiljøinstituttet viser at mange medarbeidere som arbeider i åpne kontorlandskap er plaget av støy, skriver Jyllandsposten.

- Konsekvensene kan være, at folk blir stresset, får hodepine og dermed lavere produktivitet. Vi vet ikke på det nåværende tidspunkt om konsekvensene er så store at de også fører til økt sykefravær, men det må fremtidig forskning vise, sier forskningsjef på Arbejdsmiljøinstituttet Otto Melchior Poulsen til Ritzau.

Det er i følge Magasinet Arbejdsmiljø første gang at forskere fra instituttet har undersøkt inneklima og psykisk arbeidsmiljø samtidig i små og store kontorer. 2300 ansatte fra 22 danske arbeidsplasser med forskjellige kontorstørrelser deltok i prosjektet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.