Stordalens Strawberry Capital sto inntil nylig oppført med i overkant av 2,4 millioner aksjer og en eierandel på 4,63 prosent i oljeserviceteknologiselskapet Sevan Marine. Nå viser en fersk aksjonærliste at Strawberry Capital har solgt sine eierandeler samtidig som Christen Sveaas kjøper seg inn i selskapet.

For to uker siden kjøpte Sveaas' investeringsselskap Kistefos as vel 3,1 millioner aksjer i selskapet til en kurs på 13,10 kroner. Med det punget investoren tilsammen ut over 40,8 millioner kroner for å sikre seg en eierandel på 8,09 prosent i Sevan Marine.

Etter dette har aksjen steget rundt 13 prosent og sørget for at Sveaas har en papirgevinst på over fem millioner kroner på 14 dager.

Kjøpet ble annonsert i en flaggmelding der det kommer frem at aksjene er kjøpt med terminfinansiering. Etter kjøpet eier Sveaas i overkant av 4,25 millioner aksjer i selskapet.

Nå tyder mye på at Sveaas har kjøpt aksjene til Strawberry Capital, som går ut av selskapet etter å ha vært en av Sevan Marines største aksjonærer de siste fem årene.

Også den Monaco-baserte investoren Arne Fredly har gjennom sitt selskap Apollo Asset solgt 300.000 av sine aksjer i Sevan Marine den siste uken. Fredly har i dag en eierandel på 0,57 prosent i selskapet.

Taper på salget

Stordalen og investeringsselskapet Strawberry Capital kjøpte det meste av aksjene i Sevan Marine i løpet av 2015. DN har beregnet at Stordalen-selskapet har en kostpris på rundt 44 milioner kroner på sin aksjepost i Sevan. Hvis en legger den kostprisen til grunn, taper Stordalens selskap rundt 11,9 millioner kroner på salget til Sveaas.

Sveaas seiler etter aksjekjøpet inn som den nest største aksjonæren i Sevan Marine. Den største eieren er i dag Teekay Offshore Partners som gjennom selskapet Teekay Service Holdings i dag står oppført med 22,89 millioner aksjer og en eierandel på 43,52 prosent i selskapet.

Selskapets markedsverid ligger på 779 millioner kroner. Aksjen ble ved 14-tiden mandag handlet til en kurs på 14,45 kroner per stykk. Sevan Marine fikk i tredje kvartal et driftresultat på minus 27 millioner kroner, mot minus 6,3 millioner kroner samme periode i fjor. Selskapet hadde inntekter på 12,8 millioner kroner, ned 21,9 millioner kroner i samme periode i 2016.

Det har ikke lyktes DN å komme i kontakt med administrerende direktør Kenneth Jarl Andersen i Strawberry Capital. (Vilkår)

Dette skjer i Norske Skog
Bård Bjerkholt kommenterer: Dette skjer i Norske Skog.
02:06
Publisert: