Apple fikk et resultat på 1,15 milliarder dollar, tilsvarende 1,26 dollar per aksje, i regnskapsmessig fjerde kvartal. Inntektene var på 7,9 milliarder dollar i kvartalet.

Det opplyser Apple i en melding etter Nasdaq-børsens stengetid tirsdag.

Ifølge en undersøkelse Factset Research har gjennomført ventet analytikerne et resultat på 1,10 dollar per aksje etter inntekter på 8,02 milliarder dollar, ifølge Marketwatch.

- Godt rustet
- Vi vet ikke hvordan den økonomiske nedgangen i økonomien vil påvirke Apple, sier Apple-sjef Steve Jobs i pressemeldingen.

Han mener likevel selskapet står godt rustet for nedgangstider.

Jobs mener selskapets produktspekter er det beste noensinne og peker på at selskapet har 25 milliarder dollar i kontanter trygt plassert i banken og null gjeld.

Opptur på børsen
Apple-aksjen stiger 6,6 prosent i etterhandelen på Nasdaq tirsdag kveld.

Apple venter et resultat i intervallet 1,06 til 1,35 dollar per aksje i regnskapsmessig første kvartal i år. Inntektene er ventet å havne i intervallet 9 til 10 milliarder dollar.

Kraftig vekst
I kvartalet sendte Apple ut 2,61 millioner Mac-maskiner, en økning på 21 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal ifjor.

Selskapet solgte 11,05 millioner iPod-enheter, en økning på seks prosent siden regnskapsmessig fjerde kvartal ifjor.

Apple solgte 6,89 millioner iPhone-telefoner i fjerde kvartal i år, mot 1,12 millioner enheter i tilsvarende kvartal ifjor.

Selger mer enn erkefienden
I pressemeldingen konstaterer Jobs at selskapet har solgt flere telefoner en Research in Motion (RIM) i løpet av kvartalet. RIM er en av Apples største konkurrenter i smarttelefonsegmentet, og står blant annet bak salgssuksessen Blackberry.

- Apple har presentert et av sine beste kvartaler i historien, med en spektakulær utvikling for iPhone, sier Jobs i pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.