Aksjen stiger over 5 prosent i etterbørs-handelen i USA, etter at selskapet leverer rekordresultat, og overrasker med enorm etterspørsel etter iphone 6, med større skjerm.

Mens det var ventet et resultat på 2,60 dollar per aksje, leverer selskapet 3,06 dollar per aksje, melder Marketwatch.

Omsetningen har sist kvartal vært på 74,6 milliarder dollar, mot ventet 63,5 milliarder dollar.

Det ble solgt svimlende 74,5 millioner iponer i kvartalet. Estimatet lå på 65,7 millioner telefoner. Salget er 46 prosent høyere enn for et år siden.

Kontantbeholdningen i selskapet steg samtidig 15 prosent til 178 milliarder dollar.

Forventningene til Apple var store, og delte. Markedsbevegelsene i forkant av resultatet indikerte et mye større utslag enn normalt.

Tirsdag ble det spekulert i om aksjen har steget for mye, og at forventnigene har vært for store. Fra presentasjonen av siste kvartal i september, har aksjen gått ti prosent.

De mest optimistiske analytikerne hadde ifølge CNBC ventet resultat på 2,97 dollar per aksje.

Apple vil møte pressen i USA en time etter at børsen stengte. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.