Apple-sjef Tim Cook kalte en gang Apple TV "en hobby", men siden lanseringen av den første modellen i 2006 har Apple solgt rundt 20 millioner enheter.

Apple TV kobles til nettet og tv-apparatet og gir tilgang til film, tv og musikk fra iTunes. Boksen fungerer også som inngangsport til tv-apparatet for en en lang rekke andre tjenester som Netflix og HBO. Dessuten kan brukeren strømme innhold fra sin egen Mac, nettbrett eller mobiltelefon via det trådløse hjemmenettverket.

Cook mener Apple TV er en ganske solid konkurrent til tilsvarende tv-produkter fra Amazon og Google.

- Vi har en ganske stor base installert. Jeg har en god følelse for den virksomheten og hvor den er på vei, sa han ifølge Variety på onsdag, da Apple la frem sine siste kvartalstall.

I 2013 bidro salget av Apple TV-bokser og innhold solgt direkte gjennom Apple TV, ifølge Cook, til en omsetning på mer enn en milliard dollar for Apple.

- Det føles ikke riktig å referere til noe som dro inn en milliard dollar som en hobby, sa Cook ifølge Variety.

Til sammenligning nådde Apples samlede omsetning 174 milliarder dollar i løpet av de siste tolv månedene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.