Ifølge Financial Times tilbyr nå Apple 3,2 milliarder dollar for høretelefonselskapet og musikktjenesten Beats Electronics, som ble grunnlagt av musikkdirektøren Jimmy Iovine og hip hop-produsenten Dr. Dre. Det skriver di.se.

Hvis avtalen blir godkjent, vil det være et steg vekk fra Apples ordinære strategi.

Apple-gründer Steve Jobs var frem til sin død en sterk motstander av streamede løsninger og hevdet at folk ikke vil "leie musikken sin".

Prisen er overraskende med tanke på at det Los Angeles-baserte Beats Electronics ble etablert så sent som i 2008 og lenge kun var kjent som produsent av eksklusive høretelefoner. Streamet musikktjeneste lanserte de først tidligere i år.

Beats Electronics er en stor konkurrent til Spotify, som akkurat nå vokser raskt i USA.

Itunes er i dag verdens største butikk for nedlasting av musikk. Men siden ifjor har dette markedet krympet også i USA, i takt med at flere hører på musikk via tjenester som Spotify, Youtube og internettradiotjenesten Pandora.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.