Også Financial Times meldte fredag kveld at Apple har rekruttert eksperter på bilteknologi og bildesign til prosjektet, som foregår i en topphemmelig forskningslab ikke langt fra selskapets hovedkvarter i Silicon Valley.

Prosjektet tyder på at Apple har løftet ambisjonene innen bilteknologi flere hakk og sikter mot å ta opp kampen med elbilprodusenten Tesla, skriver Wall Street Journal (WSJ).

Flere hundre eksperter jobber med prosjektet, som har kodenavnet «Titan», ifølge WSJ. Én kilde sier de i startfasen designer et kjøretøy som ligner på en minivan. Det er ikke sikkert at IT-giganten faktisk vil ende opp med å bygge bilen, skriver avisa.

Apple har i likhet med konkurrenten Google satset stort på å utvikle teknologi som integrerer mobiltelefonen i personbilen. Men målet med «Titan» er ikke å bygge en førerløs bil, slik Google satser på, ifølge WSJ.

Apple vil ikke kommentere saken.

 

LES OGSÅ: Vil ha rettigheter til evig tid dnPlus

Forlag stagnerer – bokhandel vokser dnPlus

Frykter radioaktive utslipp i nord  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.