I dag starter salget av Apples svært hypede smartklokke, Apple Watch.

Les også: En million forhåndsbestilte Apple Watch første dag

Samtidig - utenfor den pakistanske byen Rawalpindi på Google Maps - skvetter en Goodle Android-maskot, også kjent som en Bugdroid, på Apples eplelogo.

 

Kartsensasjon

Mashable omtaler den lett nedlatende kartografiske sensasjonen, men det var nettstedet Team Android som oppdaget «hendelsen» først.

Tegningen på Google Maps befinner seg cirka 20 minutters kjøring syd for Rawalpindi, som er en by nord i Pakistan.

(saken fortsetter under videoen)

Her camper de i kø for Apples nye klokke
Selv om muligheten for å bestille klokken online, var det mange som sto i kø i Los Angles for å sikre seg den nye smartklokken fra Apple.
00:56
Publisert:

 

Les også: Norsk app i eksklusiv klokke-klubb

Trolig misbruk

En talsperson for Google sier bildet trolig skyldes at en bruker har misbrukt verktøyet Map Maker, som gjør det mulig for alle og enhver å bidra til Google Maps.

«Selv om bidrag blir moderert, kan av og til unøyaktige eller spøkefulle oppdateringer snike seg gjennom systemet,» uttaler Google.

Søkemotor- og kartgiganten arbeider nå for å fjerne bildet fra Google Maps.

Oppdatering: Google Maps har nå fjernet Android-maskoten fra kartet over Rawalpindi.

Les også: Denne klokken solgte mer på én dag enn Android Wear gjorde i hele 2014

Gjemmer godbiter

Google har også tidligere gjemt såkalte påskeegg eller ulike påfunn i Google Maps, gjerne i forbindelse med spesielle begivenheter.

1. april la Google inn et Pac-Man-spill i kartløsningen, slik at man kunne spille Pac-Man i sin egen gate hjemme.

Nye apper

Apple og samarbeidspartnere kommer helt sikkert til å rulle ut en rekke nye apper for sin smartklokke i tiden som kommer.

I dag kunngjorde karttjenesten FourSquare at den lager en app for klokken som forteller deg om bra steder å besøke, for eksempel gode restauranter rett rundt hjørnet - direkte på håndleddet.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Bloggaktører i klinsj dnPlus

Deler opp VG-redaksjonen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.