Bare en knapp måned etter siste Apple-kalas, lanserte Tim Cook igjen nyheter. Og som ryktene fortalte var det blant annet nye Ipader det dreide seg om i kveld. Apple presenterte både Ipad Air 2 og Apple Mini 3 i kveld, i tillegg til en ny 27 tommers Mac og betalingsløsningen Apple Pay.

- Kan du i det hele tatt se den, fleipet Tim Cook da han viste frem den nye Ipad Air 2. Det melder USA Today på sin direkterapportering fra pressekonferansen.

Ifølge Marketwatch er den tynnere enn en blyant.

Slik er den nye Ipad Air 2 og Ipad Mini 3:

 • Air 2 er 6,1 millimeter, 18 prosent tynnere enn den aller første Ipaden.
 • Air 2 har et dekke som demper reflekser og gjør det lettere å se på skjermen.
 • Den har en A8X grafikkbrikke som er 2,5 ganger raskere, og prosessoren er giret opp.
 • Har 10 timer batteritid.
 • Kameraet oppgraderes, og kan ta panoramabilder opp til 43 megapiksler.
 • Wifi-en på Ipad Air 2 er raskere enn i originalen.
 • Apple Pay kan brukes på Ipad Air 2.
 • Både Air 2 og Mini 3 har fingerskanneren Touch Id. Den kan brukes til å låse opp nettbrettet og identifisere brukeren ved nedlasting av apper og kjøp.
 • Både Ipad Air 2 og Mini 3 blir å få kjøpt i gull, sølv og grått.
 • Prisen begynner på 499 dollar for nye Ipad Air 2. Ifølge Marketwatch beholdes de eldre versjonene av Ipad, men prisene reduseres med 100 dollar. Den nye Mini 3 koster fra 399 dollar.
 • Begge Ipadene kan forhåndsbestilles fra 17. oktober.

Ingen applaus

De nye Ipadene imponerte ikke markedet. Apple-aksjen var ned 1,5 prosent et par timer etter presentasjonen.

- De nye elementene er ikke nok til å overbevise den vanlige forbrukeren om at han må kjøpe dem. Hvis ikke prisen faller betraktelig er det ikke verdt det, sier Louis Ramirez, senior redaktør i  DealNews.com til Marketwatch.

Lar deg hoppe fra den ene til den andre

Apple-ledelsen brukte også tid på å forklare hvordan det nye operativsystemet for Mac, OS X Yosemite, og den siste oppdateringen av operativsystemet for Iphone og Ipad,  IOS 8.1, forbedrer brukeropplevelsen.

Nøkkelordet er sømløst, med disse systemene kan du for eksempel jobbe, se film eller høre musikk i en av dine Apple-enheter, og når du bytter til en annen kan du ta opp igjen tråden der du slapp.

Det skal fungere på Iphone, Ipad og Mac, ved hjelp av Icloud.

Yosemite er gratis tilgjengelig på App Store i dag, mens iOS 8.1 først lanseres mandag.

 

Google la også vekt på sømløsthet da de lanserte den siste versjonen av operativsystemet Android onsdag kveld, Android L for Lollipop.

Les: Google byr på godteri

Kjapp betaling

I dag ble det også kjent at betalingsløsningen Apple Pay er klar fra førstkommende mandag, på Iphone 6 og Iphone 6 plus. Den blir også mulig å bruke på Ipad Air 2.

Betalingen med Apple Pay skjer ved at man holder telefonen eller Ipad over betalingsterminalen.

Så langt har Apple klargjort betalingstjenesten for USA, og flere av de største amerikanske butikkjedene med på samarbeidet. Dermed kan den som har de nyeste Iphonene betale på blant annet Macys, Bloomingdales og McDonalds ved  å bruke fingerskanneren og holde telefonen over betalingsterminalen.

Les mer om Apple Pay her: Apple lanserer betalingsløsning

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.