Onsdag ble det kjent at Apple nekter å bidra til å lage programvare som skal hjelpe FBI  å komme forbi selvdestrueringsmekanismen på selskapets mobiltelefon Iphone. Apples avslag fulgte i kjølvannet av en rettskjennelse som påla selskapet å bistå FBI i etterforskningen av angrepet i San Bernadino i California i desember som tok livet 14 personer.

Nå har Justisdepartmentet i USA igjen gått til domstolen med en ny stevning for å tvinge Apple i kne. Ifølge FBI har Apple gitt et forvrengt bilde av situasjonen og har satt markedsføringshensyn først, skriver The Wall Street Journal.

Saken oppfattes av mange som en test på hvor mye teknologiselskaper må hjelpe etterforskere med å få tilgang til kryptert informasjon og personvernspørsmålene det reiser.

Apple-sjef Tom Cook skrev i en uttalelse onsdag at dommerens krav truer sikkerheten til selskapets kunder og går langt utover denne ene saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.