Apple har vært i mange rettstvister de siste årene, men neppe noen som ligner den stevningen gigantselskapet mottok sist uke.

Forretningsmannen og advokaten Thomas Ross fra Florida hevder nemlig at han fant opp forløperen og prototypen til Iphone allerede i 1992, skriver The Guardian.

Ross hevder at både iPhone, iPad og iPod er en delvis kopi av hans oppfinnelse fra 1992 som han kaller «Electronic Reading Device» (ERD). Nå har han ifølge The Guardian saksøkt Apple for 10 milliarder dollar (over 83 milliarder kroner).

Her kan du lese den 107 sider lange stevningen.

Ross tegnet tre ulike skisser av sin oppfinnelse som han innleverte en patentsøknad på i november 1992. Uheldigvis betalte han ikke avgiften til det amerikanske patentstyret «US Patent and Trademark Office», slik at patentet gikk ut i 1995.

- Rett skal være rett

Ifølge stevningen så Ross for seg et «apparat» med flat berøringsskjerm som «det lot seg gjøre å lese en historie, noveller eller nyhetsartikler» på, men også å se på bilder, videoer eller til og med filmer. Den skulle også fungere som telefon.

Ross medgir imidlertid i et eksklusivt intervju med The Guardian at han kjemper mot Goliat.

- Jeg er bare en person som tar kampen mot verdens største selskap og Apples ressurser og makt. Men rett skal være rett, sier Ross til avisen.

Eksperter levner da også Ross liten sjanse til å vinne frem.

- Det er ganske opplagt at dette er en sak anlagt for å plage motparten, av en person som kanskje trodde han kunne tjene noen penger på det, men som åpenbart ikke vet hva han driver med, sier den Florida-baserte patentadvokaten Mark Terry til The Guardian.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Apple-sjef på asiatisk sjarmoffensiv dnPlus (DN+)

 
Asia i dag: Apple-syken sprer seg til Asia  

Apple tapte varemerke-rettssak i Kina

Jury: – Apple må betale milliarder for patentbrudd


Priset for proffen dnPlus  (DN+)